Webáruház       Magunkról       Caruel készítmények       A Caruel csapat       Kapcsolat      

Bőrünkről-bőrtípusok

Az egészség fontos, kezdje a bõrénél...


Egy nap, mint nap TV- képernyõn feltûnõ szlogen…, egy termék család reklámja, egy jól meg választott mondat.
Sokan talán nem tudják, de a bõrünk felszíne az egyik legjelentõsebb védelmi rendszerünk, ha védõköpenye jó és normál baktérium flórája van.
Emellett kinézete, állapota mindenki számára fontos, hiszen ez az a ruhánk, amelyet nem, vagy csak ideig-óráig rejthetünk el mások elõl.
Sajnos mindenki tapasztalja a természetes bõröregedés folyamatát.
A fiatal bõr feszessége, rugalmassága a rendszeres a bõrápolás ellenére is folyamatosan csökken, az idõ múlásával a bõrfelület vékonyodik, a felszín alatt egyre több hajszálér válik látható.
A pigment sejtek mûködésében is zavarok lépnek fel, idõvel a sápadttá és egyenetlen szerûvé válik, bársonyossága elvész, színe megfakul.
Ez folyamat nem állítható meg, de késleltethetõ!
Késleltethetõ, ha minél tovább meg tudjuk õrizni bõrünk egészséges egységét.
Ma már számtalan kozmetikum közül választhatunk, de elõször is ismerjük fel bõrtípusunkat és tudjuk meg, milyen is a jó tisztító és ápolószer.

A leggyakoribb bõrtípusok:


Allergiára hajlamos bõr:
Nagyon finom, törékeny, érzékeny bõr.
A kozmetikai készítményekre allergiás, bõre szinte semmit sem visel el.
Érzékeny, kipirosodásra hajlamos bõr:
Apró részek láthatóak az arcon
Világos, finom tapintású bõr, ami könnyen kipirosodik hideg vagy meleg idõben, fûszeres ételek fogyasztását követõen vagy erõs érzelmi hatásra.
Vízhiányos bõr:
A hideg és a száraz levegõ hatására bõre könnyen feszül, húzódik.
Tisztálkodás után kiszárad, megjelenhetnek apró piros foltok is, melyek. gyakran hámlanak.
Zsíros, problémás bõr:
Savrétege meg vastagodott, a faggyútermelés fokozott, így a bõr felszíne
egyeletlen és fénylõ, mitesszerek és homedák állandó jelenléte jellemzi.
Ehhez társul egy tisztálatlan, zsíros érzet, a smink elcsúszik róla.
Kombinált bõr:
A T- vonalban / homlok- orr – áll / a zsíros bõr jellemzõi, az orcákon a
vízhiányos vagy normál a normál bõr jellemzõi figyelhetõ meg.
Normál bõr – a tökéletes bõr
Tapintása puha, bársonyos, felszíne egyenletes, üde hatású.
Rugalmas, hidratáltsága megfelelõ, védõköpenye jó, a hajszálerek fala
rugalmas.

 

Miután sikerült beazonosítani bõrtípusunkat, könnyen rátalálunk a jó tisztító- és ápolószerre is, ami mindig bõrtípusunknak megfelelõ.
A bõr pH – ját visszaállítva ezek a termékek segítenek fenntartani a bõrfelszín egységét, ami megvédi szervezetünket a kórokozóktól és a káros anyagoktól.
Emellett biztosítják a megfelelõ bõrlélegzést, tápláló anyagaik pedig fokozzák a micro keringést.
Bizonyos életkor után, amikor a természetes bõröregedés jelei mutatkoznának, mindenki szeretné megállítani vagy visszafordítani az idõ kerekét.
Sokszor egymásután vásárolják a különféle kozmetikumukat, mégsem érnek el megfelelõ eredményt. Ennek az az oka, hogy az életkor elõrehaladtával lassulnak az anyagcsere folyamatok, a bõr ezzel egyidejûleg folyamatosan vékonyodik és szárad. Életmódbeli váltásra is szükség van már, nem csak kozmetikumokra.
Egészséges életmóddal fokozhatjuk a bõrben lejátszódó anyagcsere folyamatokat, amelyeknek oxigénre, vízre, tápanyagokra és megfelelõ keringésre van szüksége.
A változatos táplálkozás, hiányállapotok esetén pedig szépségvitaminok szedése
biztosítja a megfelelõ minõségû tápanyagot. A hiányállapot haj – bõr- köröm elváltozásokat okoz, tünet formájában mindig felismerhetõ. A mozgás és a torna javítja a vérkeringést, így a tápanyag elõbb hasznosul, miközben többlet oxigén is keletkezik. A rendszeres folyadékpótlás (lehetõleg ásványvíz, gyümölcslé) és a bõrtípussal megegyezõ tisztálkodás és ápolás optimális hidratáltságot eredményez.
A leggyakoribb bõrproblémák (ráncos, megereszkedett bõr, depigmitált bõr, narancsbõr), amelyek korrigálásra vagy megszüntetésre kozmetikumokat keressünk, ezek legyenek esztétikai jellegûek. Kialakulásuk hátterében azonban mindig megfigyelhetõ egyfajta delidváltság, hiszen a vízhiányos bõr bármely életkorban és bármely bõrtípus esetén kialakulhat. Bõrünk mindennap károsító tényezõknek van kitéve, melyek következtében veszít természetes nedvességtartalmából, száraz tapintásúvá válik, finom vízhiányos barázdák jelennek meg rajta, elveszti ragyogását.
A vízhiányos bõrbõl nem a víz hiányzik, hanem a vízmegkötõk, melyek megkötik és a bõrsejtek belsejében tartják a vizet. A bõrben lévõ vízmegkötõ faktorok jól oldódnak vízben, különösen a lúgos közegben, így mosakodáskor leoldódnak, újraképzõdésükhöz pedig több óra szükséges.
Kozmetikumok segítségével aktiválni lehet a vízmegkötõk természetes mûködését, ami fokozza a sejtmegújulást a bõr mélyebb rétegeiben is.
Ezek a megújult sejtek azután hosszan megõrzik természetes nedvességmegtartó képességüket, raktározzák a vizet és ellátják a bõr mélyebb rétegeit, amikor szükséges. Intenzívebb ápolást igényelnek a környezeti ártalmaknak jobban kitett bõrfelületek (arc, kezek) és azok a területek, ahol az elszarusodási folyamatok fokozottabbak (könyök- térd-
talp).

De térjünk vissza bõrproblémákhoz!

Hatékonyan akkor korígálhatjuk õket, ha ismerjük kialakulásuknak okait, hiszen akkor ezeken tudunk változtatni, ill. késleltetni tudjuk õket. Emellett jó minõségû kozmetikumokat kell választanunk rendszeres használatra.
Nézzük hát ebben a szellemben röviden át a 3 legalapvetõbb bõrproblémát.
Ráncos, megereszkedett bõr kialakulásának okai:
Az öregedési folyamat, a megváltozott hormontermelés, a helytelen ápolás, a stressz, a túlzott alkohol és nikotinfogyasztás. Mindezek következtében a bõr nedvességtartalma és rugalmassága csökken, a bõralja zsírszövetei össze-zsugorodnak. A bõr egyre szárazabbá válik, faggyútermelése visszaesik, az új bõrsejtek lassabban képzõdnek, és az elhalt hámsejtek sem hámlanak megfelelõ gyorsasággal, a hámréteg megvastagszik. A bõr feszeséért felelõs kollagén és elasztikos rostok termelõdése jelentõsen visszaesik, a bõrfelszín ez által helyenként megereszkedik a ráncok elmélyülnek.
A ránctalanító és bõrfeszesítõ kozmetikumok hatóanyagai a sejtek energia szintjét növelve elõsegítik a bõrsejtek regenerálódását. A folyamatosan regenerálódó sejtek ezután belûrõl simítják ki a ráncokat, megóvják a bõr elasztin tartalmát, növelik a bõr párnázatát alkotó kollagén mennyiségét és serkentik a microkeringést.
Hatásukra a bõr tökéletesen táplált lesz, elkezd ki simulni.

 

Depigmentált bõr:

A hámrétegben található melanociták termelik a melanint, amely a bõr felszínt
adja és biztosítja a fényvédelmet. A barna foltok megjelenésének hátterében a melenociták szabálytalan mûködése áll, zavart szenved a festék anyagtermelés, a melanin nem egyenletesen, ha nem csomókban indul meg a bõr felszín felé, ahol foltok formájában jelenik meg: szeplõk, májfolt. A foltok általában a fénynek legjobban ki tett testrészeken jelennek meg: arc-kéz- dekoltázs-váll. Erõs fény hatására jobban pigmentálódnak, télen elhalványulnak.
A pigment foltok kialakulásának okai:
Öröklött bõrtípus, hormontermelés, változás, túlzott napozás, szolárium használat, egyes orvosi kezelések, fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése.
A depigmentáló kozmetikumok olyan aktív hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek táplálják a bõrt és hatással vannak a melanin szintézis folyamatára. A tökéletesebb eredmény érdekében mindig tartalmaznak egy enyhe hámlasztó hatású hatóanyagot, és minimum SRF 15 szûrõt is.
Egész évben javasolt a depigmentáló kozmetikumok használata, nyáron megfelelõ fényvédelmet biztosító napozószerekkel kiegészítve.

 

Narancsbõr:
A bõr felhámrétegében felesleges víz és nagyra nõtt zsírsejtek halmozódnak fel.
Ezek beágyazódnak a rostos szövetekben, belülrõl deformálják a bõrt, melynek
Felszinén gödröcskék alakulnak ki.
- Narancsbõrt kiváltó okok:
Nem meg felelõ táplálkozás, mozgáshiány, elégtelen vérkeringés, salakanyagok lerakodása, anyagcserezavarok, ismételt fogyókúrák során a zsírsejtek gyakori méretváltozása. A narancsbõr elleni készítmények élénkítik a vénás vérkeringést, fokozzák az anyagcsere folyamatokat, így méregtelenítik a szervezetet és segítenek a felesleges vízvisszatartás elkerülésében. Visszaállítják a bõr tónusát, a kötõszövet rugalmasságát serkentik a vérkeringést, a zsírtartalékok lebontását.


Az általános kozmetikai tanácsadással reméljük segítségére lehettünk bõrproblémája megoldásában.
Ha bõvebb információra van szüksége, vagy bizonytalan a termékválasztásban, forduljon hozzánk bizalommal.
Személyre szóló tanácsadással és termékválasztással is rendelkezésére állunkKulcsszavak

Testápolás Láz, Fájdalom Allergia gold Q-10 visszér gyógyszertár webshop ajakápolás berpedezett bőr vízhiányos bőr száraz bőr aloe vera reuma gyógyszertár webáruház érzékeny bőr lifting méregtelenítés online gyógyszertár narancsbőr Megfázás, influenza
 

Teljes kulcsszó lista rejtve

Saját készítmények Gyógytermék Láz, Fájdalom Arcápolás Testápolás Kézápolás Gyógyhatású készítmények Személyes higénia Megfázás, influenza Kozmetika Allergia Homeopátia Prémium Kozmetikumok Schüssler Caruel Újlak Patika Caruel Patika online patika online gyógyszertár patika webshop patika webáruház gyógyszertár webshop gyógyszertár webáruház ránctalanítás hidratálás érzékeny bőr száraz bőr vízhiányos bőr berpedezett bőr narancsbőr testradír szemkarika visszér reuma gold lifting Q10 szappan tusfürdő aloe vera fájdalom ajakápolás csípés hajhullás korpásodás méregtelenítés Q-10 lúgosító
 
Caruel Újlak Patika          1036 Budapest, Bécsi út 34-36.          06 1 / 250 - 52 - 03          info@caruelujlakpatika.hu
2018. április 20. péntek -   Tivadar napja van - holnap Konrád napja lesz.